JOVD

De JOVD (Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie) is een liberale politieke jongerenorganisatie en bestaat al sinds 1949. Sinds het jaar 2000 zijn wij officieel gelieerd aan de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. In politiek opzicht is de JOVD echter volledig onafhankelijk, wat betekent dat wij onze eigen standpunten mogen bepalen. Zo is de JOVD bijvoorbeeld voor de legalisering van softdrugs, in tegenstelling tot de VVD.

De afdeling JOVD Utrecht en omstreken bestaat sinds 1973. Sinds die periode is de afdeling zeer succesvol geweest in ledenaantal.

Iedere maandag komt de afdeling bij elkaar voor een activiteit. Zo organiseren wij iedere eerste maandag van de maand onze (nieuwe) ledenborrel in café De Stadsgenoot. Één van de mooie tradities hierbij is dat het eerste rondje van het bestuur is!  

Op andere maandagen van de maand organiseren wij een inhoudelijke activiteit. Dat kan een spreker zijn, zoals een (oud-)minister of Kamerlid, maar ook een hoogleraar of gerenommeerd bestuurder.

Als meer dan activiteiten bijwonen jou aanspreekt, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf actief te worden binnen onze afdeling. Wij kennen maar liefst drie commissies die bestaan uit enthousiaste leden. Alle commissies staan het hele jaar open voor nieuwe leden en zijn altijd te benaderen. Ook op landelijk niveau bestaan diverse commissies waarvoor iedereen als lid in aanmerking kan komen. 
Daarnaast bestaan er landelijke projectgroepen, Politieke Commissariaten of landelijke bestuursfuncties.

Ook internationaal kun je aan je trekken komen bij de JOVD. We maken deel uit van een Europese en een internationale koepelorganisatie, waarvan je bijvoorbeeld congressen kunt bijwonen. Ook worden er vaak uitstapjes gemaakt naar liberale zusterorganisaties in andere landen, bijvoorbeeld tijdens onze jaarlijkse afdelingsreis!

Als JOVD’er krijg je alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te leren van je eigen kracht. Alles kan, maar niets is verplicht.

Meer weten? Kijk rustig rond op onze site, www.jovdutrecht.nl, of neem eens contact op met de secretaris, via secretaris@jovdutrecht.nl. Je kunt natuurlijk ook gewoon eens langskomen tijdens één van onze activiteiten!

 

Contactpersoon: Robbert Verheul

voorzitter@jovdutrecht.nl

Woordvoerders:
Josta van Brouwershaven
Chantal Gielen
politiekfabriek@gmail.com
© 2021 All rights reserved.