Jonge Democraten

De Jonge Democraten (JD) vormen de progressieve voorhoede in de Nederlandse politiek. Ons gedachtegoed is te omschrijven als een samengaan van sociaaldemocratisch gedachtegoed met liberalisme, hoewel het in de praktijk vaak genuanceerder ligt. Onze sociaalliberale politiek staat lijnrecht tegenover het conservatisme van links en rechts. Alleen door de moed op te brengen om stevig te hervormen kan Nederland vooruit komen.

De JD is met 5300 leden één van de grootste politieke jongerenorganisaties van Nederland. Afdeling Utrecht heeft zo’n 1000 leden. Mede daardoor zijn er vele inhoudelijke en gezellige activiteiten waaraan je deel kunt nemen. Zo zijn er in Utrecht in ieder geval elke maandag afwisselende activiteiten en hebben we landelijke congressen, reizen en symposia. Daarnaast kun je bijvoorbeeld lid worden van een politiek inhoudelijke werkgroep of meedoen aan acties en discussies.

Doordat een open houding bij ons de norm is en we niemand buiten het gesprek willen houden, is er plek voor iedereen bij de JD (nou ja, zolang ze onder de 30 zijn tenminste). We vinden het erg belangrijk dat jongeren zich bezighouden met maatschappelijke problemen. Jongeren komen vaak met vernieuwende inzichten en ideeën die onmisbaar voor de maatschappij. Kom dus vooral een keer langs en laat ook jouw stem horen!

Klik hier voor de website van de Jonge Democraten Utrecht!

 

 

Contactpersoon: Nyna Visser

voorzitter.utrecht@jd.nl

 

Woordvoerders:
Josta van Brouwershaven
Chantal Gielen
politiekfabriek@gmail.com
© 2021 All rights reserved.