DWARS

DWARS is een organisatie van jongeren die groene en linkse idealen hebben en zich hiervoor inzetten. Met als moederpartij GroenLinks kun je niet anders verwachten natuurlijk! Hoewel we het op veel punten dan ook eens zijn met GroenLinks, is DWARS vaak nog nét even iets ruimdenkender en progressiever.

Als jongeren hebben wij met z’n allen nog relatief veel jaren te gaan op deze aarde, daarom vinden we het ook erg belangrijk om goed om te gaan met zowel de planeet als met onze medemens. Goede voorbeelden van onderwerpen waar DWARS een uitgesproken mening over heeft zijn natuurlijk groene energie (meer!), de wietteelt (legaliseren!) en het onderwijs (toegankelijker!).

Als jongerenorganisatie zijn we natuurlijk altijd druk bezig met onze mening (verder) vormen en nuanceren. Er zijn veel activiteiten die gaan om inhoudelijke verdieping, discussie of scholing in vaardigheden (hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld debattraining of een workshop persberichten schrijven). Er zijn op landelijk niveau commissies die zich bezighouden met bepaalde onderwerpen. Daarnaast zijn er de lokale afdelingen, zoals DWARS Utrecht, die door het hele land verspreid zijn en zich bezighouden met de lokale actualiteit of wat zij maar interessant vinden.

DWARS is een ontzettend vrije, open organisatie. Haar leden kenmerken zich door hun open houding en sociale karakter. Nieuwe mensen zijn altijd welkom om eens aan te schuiven, of je nu al lid bent of gewoon geïnteresseerd. Het fijne is dat je nog niet alles hoeft te weten en te kunnen, het is juist een plek waar je je heel erg kunt ontwikkelen en veel kunt leren. Bovendien is het ontzettend gezellig, want alle inhoud gaat natuurlijk gepaard met een flinke dosis gezelligheid!

Is jouw interesse geprikkeld, kijk dan vooral even rond op de website (zowel die van DWARS landelijk als die van de afdeling Utrecht zijn een bezoekje waard) en kom eens langs!

 

Contactpersoon: Aukje van Geene

voorzitter.utrecht@dwars.org

Woordvoerders:
Josta van Brouwershaven
Chantal Gielen
politiekfabriek@gmail.com
© 2021 All rights reserved.