Activiteiten

De contactpersonen van de politieke jongerenpartijen die actief zijn bij PolitiekFabriekUtrecht zullen soms gezamelijken activeiten organiseren. De PFU zal zich voornamelijk richten op drie soorten activiteiten:
- De scholentour
- Debatavonden en lezingen
- UIT Utrechtse Introductie Tijd

De scholentour
Bij het scholenplan gaan de betrokkenen van de PFU in diverse samenstellingen langs scholen om voorlichting te geven over de politiek. Dit zal gebeuren tijdens een les, zoal bijvoorbeeld maatschappijleer. Deze les is aanvullend op hetgeen wat de leerlingen al geleerd krijgen over politiek. Zo zal de focus voornamelijk liggen op uitleg van pjo’s, waar de bestuursleden die mee zijn dieper in zullen gaan op hun pjo en ervaringen daarbij. Zo kunnen jongeren van ervaren politiek actieve jongeren horen hoe het is om lid te zijn en waarom dat zin heeft.

Debat, werkbezoek & lezing
Betrokken zijn bij politiek kan op vele manieren. Om jongeren kennis te laten met al die verschillende manieren zal de PolitiekFabriekUtrecht soms met elkaar acitiveiten organiseren om jongeren daar op een laagdrempelige manier kennis mee te laten maken. De activiteiten zijn bovendien een goeie gelegenheid voor de leden van de verschillende politieke jongeren organisaties om met elkaar kennis te maken.

UIT, Utrechtse Introductie Tijd
Tijdens de Utrechtse Introductie Tijd maken duizenden aankomend Utrechtse studenten kennis met de stad en het studentenleven. Verenigingen krijgen hierbij uitgebreid de mogelijkheid nieuwe leden te werven. Dankzij PolitiekFabriekUtrecht kunnen we gezamenlijk als politieke jongerenorganisatie zichtbaarder bijdragen aan de UIT-week eind augustus. Die week en de eerste weken van september zijn belangrijke weken om te laten zien aan jonge mensen in Utrecht op wat voor manier zij maatschappelijk en politiek actief kunnen zijn in hun nieuwe stad. 

 

Woordvoerders:
Josta van Brouwershaven
Chantal Gielen
politiekfabriek@gmail.com
© 2020 All rights reserved.